Standaard Fondue recept

Over het algemeen wordt 150 tot 200 gram kaas per persoon genomen. De hoeveelheid wijn is doorgaans 4 deciliter voor 600 gram. Voor de binding gebruikt men 4 theelepels bloem of meel voor 600 gram kaas.

Wrijf de pan in met een gekneusd knoflookteentje. Giet er dan een droge wijn in met een beetje citroensap en warm het geheel op. Voeg al roerend, beetje bij beetje, de geraspte kaas toe (door een 8 te draaien met een houten spatel). Bind het geheel met de bloem die in wat witte wijn is opgelost.

Breng het geheel op smaak met peper en nootmuskaat (geen zout, want er zit genoeg zout in de kaas). Breng het geheel aan de kook en parfumeer met kirsch met een regelbare vlam zodat de fondue licht blijft koken.

Elke tafelgenoot doopt er met een vork brokjes brood in. Kies bij voorkeur oud brood, 150 tot 200 gram per persoon. Om de fondue smeuïg te houden moet de fondue telkens worden gemengd wanneer er brood wordt in gedoopt

Welke kaas : U kunt natuurlijk Traditioneel Emmentaler en Gruyerekaas gebruiken, maar probeer ook eens onze Maasdammer hollandse gatenkaas die een ietwat zoete smaak heeft in combinatie met de iets pittige Ons Genot kaas. Gegarandeerd lekker verrassend!

www.tonnardkaas.nl

standaardfondue

Recepten

Standaard Kaasfondue

Bookmark and Share